Entorn

El Mas Martorell gaudeix d’una situació més que privilegiada en el cor de Catalunya, entre la serralada dels Pirineus, les planes de ponent i les terres del litoral. El descobrim en la població de Sallent, situada al centre de la comarca del Bages, on comparteix un extens territori amb diverses poblacions també marcades pel pas del Llobregat i els seus afluents.

 

Un paisatge per descobrir dins de la serralada dels Pirineus, Sallent

 

El paisatge natural que hi trobem ens aporta zones amb vegetació diferenciada, amb predomini d’alzines, carrasca en sectors assolellats i rouredes en sectors més frescals i humits. També hi trobem nombrosos boscos de pi blanc farcits de garrigues i brolles de romaní.

Sallent ens transporta a l’era romànica

 

Pel que fa el llegat cultural del terme municipal de Sallent, fàcilment ens transporta a l’era romànica on predominen monuments com Sant Pere i Sant Martí de Serraïma, Sant Miquel de Serra-sanç i Santa Maria de Cornet. A més, hi trobem el castell i l’església de Sant Sebastià, una construcció que pot presumir de tenir la planta circular més gran de Catalunya. Si ens endinsem al poble, veurem diversos elements que ens ha deixat el pas del temps, com per exemple la Fàbrica Vella (s. XIX), la Casa Museu Torres Amat (s. XVII-XIX), la Casa Claret (s. XVIII) o el Monument a Sant Antoni Maria Claret (s. XVIII).

Poblat i Ruta del Ibers

 

I per aquells que no es conformen amb l’edat mitjana, ens podem apropar al Poblat Ibèric del Cogulló, que data del segle I a.C., i ha estat declarat bé cultural d’interès nacional. És una visita imprescindible en la Ruta dels Ibers on, cada any, se celebra el Cap de Setmana Ibèric, durant el mes d’octubre.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad